Gastouder

 

zelfportret 2f369dd4361a658305280515de70

 

 

Mijn naam is Angela. Ik ben getrouwd met een lieve man en we hebben 3 uitwonende kinderen en een baby-kleinzoon.

Door mijn opleiding, werk en ervaring weet ik veel over de ontwikkeling van kinderen.

Zelf heb ik veel gewerkt als lerares in het basisonderwijs, waaronder ook veel bij de kleutergroepen 1 en 2, ben vroeger al gastouder geweest, werkte incidenteel voor de SKE op oproepbasis en genoot daar erg van de kinderen. Als hobby studeerde ik medische basiskennis, psycho-sociale basiskennis, kinesiologie, en volgde ik de opleiding tot Luisterkindwerker.
Het Luisterkindwerk doe ik nu via mijn Praktijk Angela Gras op de dagen dat ik geen opvang bied.
Ruim twee jaar was ik vrijwilligster bij Homestart. Via Homestart kwam ik wekelijks bij een gezin met kleine kinderen. Hier ondersteunde ik moeder en speelden en knutselden we met de kinderen.

Op de basisschool van mijn kinderen heb ik veel geholpen bij creatieve activiteiten. Tekenen en schilderen, knutselen, vouwen, borduren, theaterspel, zijn activiteiten die ik graag met kinderen doe. En koekjes bakken is voor kinderen van alle leeftijden leuk om te doen.

Ik ben een groot liefhebber van de natuur en ga met veel plezier op ontdekkingstocht met de kinderen. Door de cursus “natuurouders in de basisschool” leerde ik veel activiteiten kennen die kinderen met de natuur bekend maken.

Op dit moment ben ik gastouder voor 7 jonge kinderen. Wij vinden het allemaal gezellig om met kinderen te spelen en mijn gasthuis staat daarom open voor andere gastkinderen. Ook tijdelijke opvang in vakanties is mogelijk.

Uit ervaring weet ik dat het moeilijk is om een fijne oppas te vinden en dat het heel belangrijk is om je kindje met vertrouwen bij een gastouder achter te laten. Mochten jij en je kind(eren) geïnteresseerd zijn in mij als eventuele gastouder en meer over mij willen weten, dan maak ik graag kennis met jullie.

Met lieve groet,

Angela